فناوری هایی که صنعت خودروسازی را دگرگون کرد

فناوری هایی که صنعت خودروسازی را دگرگون کرد

فناوری هایی که صنعت خودروسازی را دگرگون کرد  اصولا گفته می‌شود هیچ مورد نوینی در جهان موجود نیست و این بحث در جهان خودرو و لنت ترمز هم مثل هرمکان دیگر درست است. ما همیشه به نوین ترین تکنولوژی های روز نگاه و حس می‌کنیم آن‌ها بسیار جدید هستند؛ اما تنها وقتی نگاه باسرعتی به کتاب‌های تاریخ بیندازیم، متوجه خواهیم شد بیشتر موارد جدید درحقیقت در گذشته دیده و تولید شده‌اند و زمان تولید آن‌ها بیشتر به دهه‌های گذشته باز می گردد.

در این مقاله، تکنولوژی تقریبا جدیدی را ارائه و جدید و نو بودن آن‌ها را موردبررسی قرار می دهیم. این تکنولوژی ها در طول زمان موفق شدند صنعت خودرو را تغییر دهند و آن را به جایی که الان هست برسانند. به علاوه در این مقاله، پنج ابداع مهندسی را ارائه خواهیم داد كه با هدف تحول جهان خودرو معرفی شدند؛ اما موفق نشدند خیلی ادامه داشته باشند و رفته رفته از بین رفتند.

خودرو هیبریدی

 

فناوری هایی که صنعت خودروسازی را دگرگون کرد
فناوری هایی که صنعت خودروسازی را دگرگون کرد

شاید شما هم تویوتا پریوس را نخستین خودرو هیبریدی بشناسید که این تغییر انقلابی را در سال ۱۹۹۷ شروع کرد؛ هرچند آلفا رومئو و آئودی هم در دهه‌ی ۱۹۸۰ در حین تست خودرو هیبریدی بودند. بااین وجود، Lohner-Porsche Mixte که فردیناند پورشه در سال ۱۹۰۰ مدلسازی کرد، نخستین خودرو هیبریدی بود و مشخص می کند عمر سیستم هیبریدی حدودا به حدی است که نشان می دهد این خودرو جدید نیست.

رانش این خودرو از طریق دو موتور الکتریکی تعبیه شده در هاب (توپی چرخ) بود که انرژی خود را از باتری‌های شارژ‌شده‌ی موتورهای بنزینی De Dion-Bouton می گرفتند. آمدن فورد نوع T سبب شد این سیستم موتور سنگین و قیمت بالا حدودا یک قرن به حاشیه برود.

تهویه‌ی مطبوع

فناوری هایی که صنعت خودروسازی را دگرگون کرد
فناوری هایی که صنعت خودروسازی را دگرگون کرد

کابین دارای سیستم تهویه‌ی مطبوع و هدایت آب‌وهوا هم برای اغلب رانندگان در انگلستان تجربه‌ای تازه است؛ اما خودروسازان آمریکا در اوایل دهه‌ی ۱۹۷۰ با استفاده از سردکن فضای داخل کابین در بیشتر محصولات، بسیار سریعتر این فناوری را استفاده کردند.

بااین وجود، اولین خودرو مجهز به سیستم تهویه‌ی مطبوع واقعی در سال ۱۹۴۰ تولید شد؛ زمانیکه سرکت آمریکایی پکارد سیستم تهویه‌ی مطبوع Babcock and Bishop را در خودروهایش معرفی کرد. این سیستم بطور صحیح کار می‌کرد؛ اما خرج بسیار زیاد و برخی مشکلات دیگر باعث کاهش جذابیتش شد و این بحث راه را برای معرفی سیستم قدرتمند و هماهنگ کردن کرایسلر Airtemp در سال ۱۹۵۳ هموار کرد.

نمایشگر لمسی سیستم سرگرمی

فناوری هایی که صنعت خودروسازی را دگرگون کرد
فناوری هایی که صنعت خودروسازی را دگرگون کرد

از موقع رخداد انقلاب گوشی‌های اسمارت، خودروسازان به سراغ بکارگیری از رابط‌های کاربری دارای صفحه‌نمایش لمسی در داشبورد محصولات خود بوده‌اند و بطور شگفت انگیزی در این حوزه سرعت را در اولویت قرار می‌دهند. بااین وجود، این لوازم جانبی پیشرفته‌ی خودرو تقریبا دو دهه قبل از رخداد آیفون اپل متولد شد و نخستین فعالیت آن در بیوک ریویرا نسخه ۱۹۸۶ بود.

صفحه‌نمایش ۹ اینچی این خودرو با عنوان مرکز هدایت گرافیک از یادداشت های سبزرنگ با بکگراند سیاه استفاده میکند و حدودا همه کارکردهای موجود در داشبورد مانند رادیو و سیستم تهویه‌ی مطبوع را تحت کنترل داشت . احتمالا این تکنولوژی قبل از زمان خود ارائه شده باشد؛ اما بهتر است بدانید خریداران از عملکرد آن راضی نشده بودند و درنهایت، تا سال ۱۹۹۰ از میان رفت.

جعبه‌دنده‌ی اتوماتیک دوکلاچه

فناوری هایی که صنعت خودروسازی را دگرگون کرد
فناوری هایی که صنعت خودروسازی را دگرگون کرد

حدودا دو دهه از ارائه جعبه‌دنده‌ی دوکلاچه با امکان تعویض دنده به سرعت می‌گذرد که نخستین فعالیت خود را در خودرو فولکس‌واگن گلف R32 در سال ۲۰۰۳ ثبت کرد. باوجوداین، گذشته کار روی این سیستم به زمان های گذشته برمی‌گردد. آدولف کگرس، مهندس فرانسوی، ایده جعبه‌دنده‌ی خود را به نام ابداع ثبت کرد؛ ولی هیچوقت ورژن تولیدی از آن نساخت.

درواقع، این پورشه بود که ایده جعبه‌دنده‌ی دوکلاچه را ادامه داد و با انجام تحولاتی، به شکلی که درحال حاظر می‌شناسیم، ساخت. پورشه از سال ۱۹۶۴ روی این طرح کار می‌کرد؛ اما تا سال ۱۹۸۳ موفق نشد جعبه‌دنده‌ی دوکلاچه را استفاده کند و نخستین بار در این سال ورژن آزمایشی را در خودرو مسابقه‌ای پورشه ۹۵۶ تعبیه کرد. اگرچه آئودی هم در سال ۱۹۸۵ از جعبه‌دنده‌ی مشابهی در خودرو رالی S1 کواترو استفاده کرد.

ناوبری ماهواره‌ای

فناوری هایی که صنعت خودروسازی را دگرگون کرد
فناوری هایی که صنعت خودروسازی را دگرگون کرد

چه خودرویی برای نخستین بار از ناوبری ماهواره‌ای داخلی بهره برد؟ جواب راحت است: کوپه مزدا اونوس در سال ۱۹۹۰. این ماجرا تقریبا صحیح است؛ چراکه مزدا سیستمی براساس GPS ارائه کرد که درحال حاظر آن را به‌عنوان ناوبری ماهواره‌ای می‌شناسیم. بااین‌حال، سیستم‌هایی قبل از این نیز وجود داشته است که به روش‌های مختلف، نتایج مشابهی ارائه می‌دهند.

به‌عنوان مثال، در سال ۱۹۸۱ هوندا اولین سیستم ناوبری داخلی خودرو را معرفی کرد. سیستم Gyrocator هوندا از ژیروسکوپ گازی هلیوم برای تشخیص چرخش و حرکت استفاده می‌کرد؛ درصورتیکه باکمک بازخورد جعبه‌دنده، مسافت و سرعت را در کنترل قرار می‌داد. صفحه‌نمایشی ۹ کیلوگرمی همراه نور پس‌زمینه روی داشبورد تعبیه شده بود که روی نقشه‌ای واضح از مکان به سبک میکروفیش پوشش داده شده بود.

این سیستم مانند یک قابلیت ارائه می‌شد و هزینه آن تقریبا یک‌چهارم هوندا آکورد آن موقع بود و درنهایت بعد از یک سال بازنشسته شد.

استارت-استاپ پیشرانه

فناوری هایی که صنعت خودروسازی را دگرگون کرد
فناوری هایی که صنعت خودروسازی را دگرگون کرد

درحال حاضر، تکنولوژی های صرفه‌جویی در استفاده سوخت بسیار حائظ اهمیت هستند و یکی از تکنولوژی های مهم در این حوزه، سیستم استارت-استاپ موتور بوده است. در قرن اخیر، بی‌ام‌و در سال ۲۰۰۷ این ایده را مانند قسمتی از برنامه‌ی Efficient Dynamics پیگیری کرد.

از آن موقع تا الان، حدودا در تمام خودروهای نوین از این تکنولوژی استفاده می‌شود. بااین حال، اگر نگاهی مختصر به گذشته صنعت خودرو بیندازید، خواهید دید تویوتا این شیوه صرفه‌جویی در استفاده بنزین را در سال ۱۹۷۴ معرفی کرد. این تکنولوژی در نوع سالون تویوتا کراون (Crown) به‌عنوان قابلیت قابل دسترسی بود و زمانی خودرو بیشتر از ۱/۵ ساعت در حالت ثابت قرار می‌گرفت،

موتور را خاموش و زمان فشاردادن پدال کلاچ، مجدد آن را روشن می‌کرد. نخستین بار در سال ۱۹۸۵ تکنولوژی استارت-استاپ به یکی از محصولات در انگلستان رسید و آن زمانی بود که در خودرو فولکس‌واگن پولو Formel E نمایان شد.

سیستم ترمز ضدقفل

فناوری هایی که صنعت خودروسازی را دگرگون کرد
فناوری هایی که صنعت خودروسازی را دگرگون کرد

اغراق نیست اگر ترمز ضدقفل را مانند یکی از تکنولوژی های ایمنی بااهمیت در تاریخ صنعت خودرو ارائه کنیم. در سال ۱۹۶۶، کمپانی جنسن موتورز از سیستم ترمز ضدقفل یک کاناله Dunlop Maxaret به‌همراه سیستم چهارچرخ محرک فرگوسن در خودرو جنسن اف‌اف (Jensen FF) استفاده کرد. بااین وجود، مقدمه استفاده از این تکنولوژی به خیلی پیشتر بر می‌گردد. در سال ۱۹۲۳، مهندسی به اسم پیر کیلا ایده هایی برای تعبیه لوازم هیدرولیکی در سیستم ترمز عرضه کرد.

کیلا از پمپی برای کم شدن فشار ترمز زمان کاهش سرعت استفاده می‌کرد که به شکل تاثیرگذاری خطر قفل‌شدن چرخ‌ها را کم میکرد. البته این ایده تست شد، هیچوقت به گام تولید نرسید؛ بااین وجود، جنسن به عنوان پیش‌گام سیستم ترمز ضدقفل معروف است.

فرمان چهارچرخ

فناوری هایی که صنعت خودروسازی را دگرگون کرد
فناوری هایی که صنعت خودروسازی را دگرگون کرد

به گزارش ملت یدک از هاچ‌بک‌های رنو شروع شده تا خودرو اسپرت و پرسرعت فراری، همه دارای سیستم فرمان چهارچرخ برای زیادشدن پویایی هستند. این سیستم با زیادشدن سرعت و دوام خودرو، درنهایت جای خود را در بین ماشین‌آلات سنگین و وسیع یافته است؛ اما این سیستم تکنولوژی خیلی نوین نیست؛ چراکه در سال ۱۹۸۷ هوندا پرلود از محور عقب کامل فرمان‌پذیر استفاده می کند یا سیستم HICAS که در سال ۱۹۸۵ روی خودرونیسان اسکای‌لاین R31 استفاده شده است.

در اوایل سال ۱۹۳۵، فرد دیکسون، راننده‌ی بریتانیایی، سیستم 4WS را تست کرد و در سال ۱۹۳۸ هم، مرسدس بنز آن را در نوع آفرود Geländewagen استفاده کرد.
چراغ‌های جلو اتوماتیک

در چندین سال قبل، تکنولوژی LED پیشرفت‌های شگفت انگیزی دررشد و کامل شدن چراغ‌های جلو خودرو به وجود آورده است. برای مثال این پیشرفت‌ها می شود به سیستم‌های ماتریسی اشاره کرد که قادر هستند ترافیک پیش رو را تعیین و خطرهای ممکن مانند عابران پیاده و دوچرخه‌سواران را نمایش دهند. جنرال موتورز نخستین خودروسازی بود که سیستم نور بالا و پایین اتوماتیک را ارائه کرد.