شارژ خودروهای برقی، چقدر زمان و خرج نیاز دارد
شارژ خودروهای برقی، چقدر زمان و خرج نیاز دارد
شارژ خودروهای برقی، چقدر زمان و خرج نیاز دارد راه های گوناگونی برای شارژ خودروی الکتریکی و لنت ترمز موجود است که با مبلغ های مختلف برای شهروندان و صاحبان عرضه میشود و دولتها هم به این گونه طرحها توجه میکنند. یکی از عوامل زیادی از افراد برای گزینش خودروی برقی، پسانداز و قناعت بالقوه نقدی عرضه شده است. در خیلی از مواقع، انرژی برق کم هزینه تر از سوختهای سنتی مثل بنزین یا گازوئیل است و در بعضی مواقع بیشتر از نیمی از خرج «یک مرتبه پر کردن کامل باک سوخت»، برای شارژ باتری خودروی الکتریکی باگذشت یک سیکل صرف میشود. با این وجود همه چیز به مکان و شیوه شارژ بستگی دارد؛ پس در اینجا راهنمای کاملی برای شارژ باتری خودروی الکتریکی معرفی میکنیم که به تمام پرسش های شما پاسخ میدهد.

براساس کمپین خودروی الکتریکی «Go Ultra Low» که مورد پشتیبانی دولت بریتانیا است، تقریبا ۹۰ درصد از دارندگان، خودروهای الکتریکی خود را در منزل شارژ میکنند و این کم هزینه ترین راه برای شارژ باتری خودرو است. اگرچه این به خودرویی که شارژ میکنید و بهای منبع برق شما بستگی دارد؛ اما کلا خرج سوخت خودروی الکتریکی حدودا به میزان یک وسیله نقلیه دارای موتور احتراق داخلی نخواهد بود. برای نمونه، هزینه شارژ نیسان لیف حتی با پرهزینه ترین مبلغ ها برای شارژ کامل بایستی کمتر از ۵ پوند باشد و این میزان شارژ، مسافتی تا ۳۲۰ کیلومتر را برای دارنده خودرو به وجود می آورد.
در بعضی کشورها افراد صلاح است در یکی از نوین ترین شارژرهای دیواری «هوشمند» سرمایهگذاری کنند؛ به این شکل که قادر هستند با بکارگیری برنامهای روی گوشی هوشمند تلفن همراه خود، شارژر باتری خودروی برقی را کنترل و مدیریت کنند تا تنها در مدت ارزانترین تعرفهی برق، باتری به شکل معمول یکشبه شارژ شود.
هزینه شارژ خودروی برقی در خانه
شما به راحتی می توانید از پریز شارژ سهپین ارائه شده بواسطه کارخانه استفاده کنید؛ اما تایم شارژ زیاد است و تولیدکنندگان به علت خالی کردن جریان در سوکت، درمقایسه به استفادهی همیشگی و طولانیمدت اخطار میدهند. پس پیشنهاد می شود از شارژر دیواری تخصصی استفاده کنید که قادر است تا حد ۷ کیلووات باتری را شارژ کند و بیشتر از دو برابر پرسرعت تر از آپشن پریز سهپین است.

علی رقم انتخاب های اتصال (با کابل شارژ بهطور همیشه متصل) یا غیر متصل (که به شما این قابلیت را میدهد سوکتها و کابلهای گوناگون را برای خودروهای مختلف انتخاب کنید)، برخی از تولید گنندگان مختلف برای انتخاب در این حوزه فعالیت دارند. بدون در نظر گرفتن اینکه کدام راه را انتخاب میکنید، به یک برقکار حرفه ای نیاز دارید تا سیمکشی خانه را انجام بدهد و بعد شارژر دیواری را نصب کند.
باید عرض کنم که نکته مثبت اینجاست که دولت بریتانیا قصد استفادهی رانندگان از خودروهای الکتریکی و عرضه یارانههای سخاوتمندانه برای مردم دارد؛ پس اگر شما شارژر دیواری خود را از طریق نصاب قانونی نصب کردهاید، ادارهی وسایل نقلیه با آلایندگی پایین (OLEV) نهایتا ۷۵ درصد از تمام هزینه (حداکثر تا سقف ۳۵۰ پوند) را به شما پس می دهد. اگرچه هزینه ها در این حوزه متفاوت است؛ اما با درنظرگرفتن کمک هزینهی دولتی، افراد قادر هستند تقریبا ۴۰۰ پوند برای یک ایستگاه شارژ خانگی پرداخت کنند. کسانی که همچنان خودروی الکتریکی خریداری نکردهاند، این نکته را درنظر بگیرندکه که برخی از تولیدکنندگان زملن خرید یکی از انواع برقی خود، شارژر دیواری و خدمات نصب رایگان را برای مشتریان ارائه میدهند.
هزینهی شارژ خودرو در ایستگاه شارژ عمومی
باز هم این موضوع به نوع خودروی الکتریکی و روش استفاده از آن بستگی دارد؛ چراکه گزینههای بسیاری در حوزه ایستگاههای شارژ عمومی وجود دارد. برای مثال، اگر تنها در زمان خروج از منزل و خیلی کم به شارژ احتیاج دارید، مبلغ پرداختی بسته به اینکه از شارژر پرسرعت یا خیلی پرسرعت استفاده میکنید، بین ۲۰ تا ۷۰ پنی برای هر کیلووات ساعت خواهد بود. شارژرهای کمپانی Instavolt طبق این اصل عمل میکنند و به موردی به جز پرداخت اینترنتی احتیاج ندارد و دیگر تأمینکنندگان هزینههای اضافی مثل زمان توقف (مبلغ توقف در پارکینگ) به علاوه هزینهی هر کیلووات ساعت را برای برق مصرفی می گیرند.
اگر که مشتریان به دفعات بیشتری به این ایستگاههای شارژ مراجعه کنند، عرضه کنندگانی مثل BP Pulse خدمات اشتراک با مبلغ ماهیانه تقریبا ۸ پوند عرضه می کنند؛ اما این کار به مشتریان قابلیت دسترسی رایگان به حدود ۸۰ درصد از شبکهای حاوی ۷۰۰۰ شارژر این کمپانی را در انگلستان میدهد. مشتریان قادر هستند از این شارژرها به شکل پرداخت همزمان اینترنتی با کارت بانکی استفاده کنند؛ اما هزینهی اتصال خودرو به شارژر ۱٫۲ پنی با ۱۸ پنی براساس هر کیلووات ساعت برق است. هزینهی شارژرهای ۵۰ و ۱۵۰ کیلوواتی برای مشترکان، ۱۲ پنی به ازای هر کیلووات ساعت است؛ درصورتیکه برای دیگر افراد یک دفعه هزینهی ۱٫۵ پنی دریافت خواهد شد و مبلغ بهای برق هم از ۲۵ پنی برای هر کیلووات ساعت شروع میشود.

بعضی از هتلها و مراکز خرید، داده های رایگان شارژ خودروی برقی ربه مشتریان عرضه میکند. استفادهی وسیع از برنامههای خاص تلفن هوشمند برای تمام عرضه کنندگان به دلیل یافتن مکانهای دستیابی به شارژر، سبب کم شدن هزینهها میشود و رایگان بودن آنها را برای مراکز ارائهدهنده راحت میکند؛ پس افراد میتوانند خیلی راحت از عرضه کننده مناسب با نیاز و سرمایه خود استفاده کنند.
بیشترخودروسازان با دستیابی به ارائهدهندگان مختلف تحت طرحهای شارژ خود، قابلیت شارژ قیمت پایین برای مشتریان عرضه می کنندد. برای مثال، حساب خدمات شارژ آئودی E-tron به حدود ۲۰ کمپانی گوناگون قابلیت دستیابی میدهد؛ درصورتیکه همه انواع جدید E-tron دارای یارانهای هستند که مبلغ ۱۰۰۰ مایل اول را بهرایگان پوشش دهی می کند. صاحبان شارژ خودروهای برقی، چقدر زمان و خرج نیاز دارد تسلا، شبکه تخصصی شارژ سریع سوپرشارژر (Supercharger) را به همراه چند شارژر سریع Destination در مکانهایی مثل هتلها دریافت میکنند. صاحبان تسلا نوع اس یا مدل X خریداری شده تا پیش از سال ۲۰۱۷، شرایط دریافت شارژ رایگان را دارند؛ درصورتیکه از صاحبان خودروهای انواع بالاتر، با رینج ۲۶ پنی برای هر کیلووات ساعت هزینه گرفته میشود.
هزینه شارژ در بزرگراه
صاحبان خودروی برقی در ملت یدک برای شارژ در ایستگاه خدمات بزرگراه، هزینه بیشتری پرداخت خواهند کرد؛ معمولا به این علت که بیشتر شارژرهای آن پرسرعت یا خیلی سریع هستند. اخیرا، کمپانی اکوتریسیتی (Ecotricity) با تقریبا ۳۰۰ شارژر موجود، فط عرضه کننده خدمات شارژ در این مکانها بود؛ اما حالا کمپانی هایی مثل آیونیتی (Ionity) نیز به آن پیوستهاند. کمپانی اکوتریسیتی هر دو انتخاب شارژ AC و DC را عرضه می کنند که همه با حداکثر ۴۵ دقیقه زمان استفاده در دسترس قرار میگیرند.

تعداد کمی ازشارژ خودروهای برقی، چقدر زمان و خرج نیاز دارد شارژرهای پرسرعت AC موجود هستند؛ اما استفاده از آنها با کارت RFID اکوتریسیتی رایگان است. از شارژرهای پرسرعت DC میتوان بطور پرداخت لحظه ای با ۳۰ پنی برای هر کیلووات ساعت استفاده کرد که اگر انرژی آن از طریق شارژرهای اکوتریسیتی تأمین شود، این هزینه به ۱۵ پنی در هر کیلووات ساعت کم می شود. آیونیتی برای مشتریانی که از خدمات پرداخت بیسیم استفاده میکنند مقداری بیشتر هزینه دریافت میکند اما با خودروسازانی مثل آئودی، بیامو، مرسدس بنز و جگوار روابط تجاری دارد که به رانندگان این خودروها امکان میدهد با رینج پایینتری خودروی الکتریکی خود را شارژ کنند.

هزینه شارژ خودروی الکتریکی در محل کار
همچنان روزهای ابتدایی بحث از کمپانی هایی است که شارژ خودروهای برقی، چقدر زمان و خرج نیاز دارد برای کارمندان خود امکان شارژ خودروی الکتریکی را در محل کار عرضه میکنند. بیشتر کارمندان زمان حضور در محل کار مبلغی برای اتصال به شارژر پرداخت نمیکنند و در حقیقت نصب شارژر در محیط کاری برای کارفرمایان ممکن است از لحاظ اقتصادی سودمند باشد. مثل خانههای خاص، دولت برای هر شارژر نصبشده ۳۵۰ یورو یارانه میدهد؛ به اضافه هیچ مالیاتی برای برق مصرفی، چه برای وسایل نقلیه کمپانی و چه برای خودروهای شخصی کارمندان، گرفته نمیشود.